[email protected]
Skip to main content

“Brand” en “branding” zijn tegenwoordig vrij populaire woorden. Webdesign heeft ook iets met deze twee termen te maken. Sterker nog, webdesign en branding zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest en brengen nieuwe oplossingen en ideeën op het gebied van webontwikkelingen en online marketing. Wat betekent dit nou eigenlijk? Laten we in deze blog de puntjes op de ‘i’ zetten om de échte betekenis van die connectie te vinden.

 

De concepten
Het woord “merk” heeft vaak meerdere definities en kan door mensen verschillend worden geïnterpreteerd. Om de ware betekenis ervan te begrijpen, richten we ons voornamelijk op het volgende: ‘Een merk is hoe mensen je zien als bedrijf dat bepaalde diensten levert of goederen verkoopt’.

We kunnen stellen dat het alles is wat een belletje doet rinkelen bij mensen als ze de naam van het bedrijf horen (of zien). Zo kunnen het logo en het gebruik van lettertypes een visuele weergave zijn van het bedrijf, terwijl een slogan meer betrekking kan hebben op een actie, visie of missie, zoals “Steeds verrassend, altijd voordelig” of “Just do it”. In dat opzicht is branding een praktijk om het merk vorm te geven door het creëren van visuele elementen en het verkrijgen van een goede reputatie bij klanten.

Om een leuke vergelijking te maken is webdesign een proces van het creëren van een geraamte (of skelet) voor een merk. Zo zijn diensten als webdesign gericht op het bouwen van een responsieve website voor een bedrijf, zodat het bedrijf bezoekers, potentiële klanten kan aantrekken en naam kan maken. Dergelijke diensten worden geleverd door een professioneel webdesign en branding bureau. Laten we eens kijken naar het verband tussen deze twee.

 

Het verband tussen webdesign en branding
De reputatie van een merk hangt voornamelijk af van de tevredenheid van de klant, wat op zijn beurt alleen mogelijk is met een goed ontworpen website. Wat houdt dit nu precies in?

Een landingspagina met een eenvoudige navigatie en transparantie zijn slechts enkele van de essentiële onderdelen van een bedrijfswebsite, die uiteindelijk een grote zal spelen als het gaat om de gebruikerservaring van de bezoeker. Als het gehele proces professioneel en doordacht wordt uitgevoerd, krijg je zowel tevreden klanten als een grotere naamsbekendheid.

 

Elke medaille heeft een keerzijde…

Een webdesigner is verantwoordelijk voor een origineel ontwerp en de onderscheidende inhoud van een website. Goed gekozen kleuren -naast een creatief webdesign- geven een speciaal karakter aan het merk en geeft veel toegevoegde waarde aan branding zelf.

Een goede samenhang tussen webdesign en branding maakt het onvermijdelijk dat bedrijven (merken) hulp zoeken bij professionele designbureau’s. Brandium biedt de meest uitgebreide diensten op het gebied van websitedesign en branding in Nederland en staat altijd klaar om professionele hulp te bieden aan personen en bedrijven die dat nodig hebben. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Leave a Reply