[email protected]
Skip to main content

Responsive webdesign blijft een van de meest gevraagde trends in de webdesign wereld. Iedere onderneming is gericht op het bouwen van een responsieve website die de totale gebruikerservaring verhogen. Het is dan ook niet vreemd dat de designbranche barst van de vele mogelijkheden met betrekking tot dit belangrijke kenmerk. Maar weet je nou écht wat webdesign zo responsive maakt?

Hieronder vind je wat nuttige tips en tricks over responsieve webdesign en een aantal tips die jou zou kunnen helpen bij het upgraden van je eigen website.

Hoe definieer je responsive design?
De toepassing van responsive webdesign heeft een enorme impact gehad op de manier waarop de websites worden weergeven. De belangrijkste reden waarom designers en ontwikkelaars dit stimuleren is de positieve invloed op de gebruikerservaring. Het feit is dat responsive design ervoor zorgt dat websites er goed uitzien op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en zelfs TV’s, waarbij slim wordt ingespeeld op de behoeften en verwachtingen van de gebruiker.

4 tips voor een responsief webdesign

Compatibiliteit leren
De eerste grote stap naar een optimaal werkende webdesign is compatibiliteit. Als je al een website hebt, maak dan gebruik van tracking tools zoals Google Analytics of Facebook Pixel om te controleren hoeveel mobiele gebruikers jouw website bezoeken. Je zou misschien verbaasd opkijken, maar het zijn er nogal wat. Voor de beste ervaring moet jouw webdesign werken op verschillende schermafmetingen, zodat je bezoekers op een fijne manier jouw website kan bezoeken vanaf verschillende apparaten.

Beslis over de inhoudelijke structuur
De inhoudelijke structuur speelt een cruciale rol in responsieve webdesign. Er is zelfs een hele wetenschap die zich bezighoudt aan de plaatsing van content op elke webpagina. Kortom, op deze manier worden verschillende informatieclusters aan de gebruikers gepresenteerd. Het is altijd aan de webdesigners en ontwikkelaars om te bepalen hoe mensen met deze informatiegegevens omgaan en hoe succesvol deze interactie zal uitpakken.

Spanning na minimalisme
Een strak en minimalistisch ontwerp is een van de vertrouwde webdesigntrends van 2020 (less is more). Het maken van een ingewikkelde lay-out kan vermoeiend en onnodig belastend zijn. Leer hoe je witruimtes (white space) kunt gebruiken en hoe je een beperkte selectie van webdesignfuncties kunt combineren om online iets bijzonders te creëren.

Optimaliseer de ervaring van je klanten
Om een degelijk niveau te bereiken moet je elk element optimaliseren zodat het er goed uitziet. Dit kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen, typografie en zelfs de snelheid van de website zijn.

Wanneer je een designbureau nodig hebt, dat jou kan helpen met het responsive gedeelte, dan staan wij bij Brandium voor je klaar. Neem contact op met ons team om jouw project te bespreken!

Leave a Reply