hello@brandium.nl
Skip to main content
Niet gecategoriseerd

5 Webdesign trends die je niet mag missen in 2020

By 21 April 2022No Comments2 min read

Ieder jaar komen er nieuwe trends naar voren binnen de web- design & development.

Laten we even kort terugblikken op voorgaande jaren:

2019 was het jaar van grote navigaties, monochrome kleuren en een retrodesign uiterlijk. 2018 werd gekenmerkt door het veelvoudig gebruik van geïntegreerde animaties, aangepaste illustraties en “particle achtergronden”. 2017 was het jaar van meer “voelbare” ontwerpen en super eenvoudige landingspagina’s, en zo kunnen we nog wel verder doorgaan terug in de tijd. Z

Zijn al deze steeds veranderende trends nou echt zo belangrijk? Ja, dat zijn ze! Het gebruik van innovatieve technologieën en stijlen in het webontwerp is een van die dingen die kunnen helpen om je website relevant- en je bedrijf concurrerend te houden. Laten we eens kijken naar enkele van nieuwe webdesign trends van 2020.

 

Minimalistische navigatie

Het idee om meer video’s, grote foto’s/illustraties en minder tekst in webdesign te hebben, zijn een van de meest populaire en belangrijke dit jaar. Een dergelijk simpel ontwerp en minimalistische navigatie nemen veel van de moeilijkheid in de bruikbaarheid weg, dit wordt steeds belangrijker door de opkomst van smartwatches en andere mobiele apparaten. “Less is more”!

navigatie minimal

 

Brede kaders met veel witruimte (‘white space’)

Witruimte wordt al enige tijd gebruikt door webdesigners, maar dit jaar is het een geheel nieuwe webdesigntrend waar je meer aandacht aan zou moeten besteden. Brede kaders van witruimte worden gebruikt om het ontwerp stabiliteit en meer structuur te geven, waardoor gebruikers een heldere ervaring krijgen en hun aandacht meer op visuals vestigen.

whitespace brandium

 

 

Een mix van illustraties en fotografie

Aangepaste visuals zijn ideaal voor diegene die van unieke ontwerpen houdt en een bepaalde boodschap wil overbrengen. Echte foto’s van producten of mensen, overlappend of gemixt met originele afbeeldingen, voegen meer persoonlijkheid toe aan de website en ondersteunen jouw branding.

 

3D-visuals

3D visuals en effecten zijn een andere gave webdesign trend die goed werkt voor een scala aan verschillende website opties, van product/dienst-identificatie en shopping, tot gaming interfaces. 3D-ontwerp doorbreekt de grenzen tussen de realiteit en de digitale wereld waar wij ons dagelijks in bevinden. Optisch gezien willen gebruikers de elementen “aanraken” en worden daardoor automatisch aangemoedigd om langer op jouw website te blijven.

3d illustratie

 

 

Donkere modus (‘Dark mode’)

Nog een nieuwe webdesign trend die dit jaar steeds meer aan populariteit wint is de donkere modus, die beter bekend staat onder de term ‘dark mode’. Donkere thema’s en achtergronden verbeteren de zichtbaarheid, waardoor de designelementen en de kleuren een beter contrast krijgen. Bovendien verminderen ze de belasting van de ogen en vermoeidheid. En ja, als je dark mode nu eenmaal goed hebt ingesteld dan ziet het er ook nog eens fantastisch uit!

Leave a Reply