[email protected]
Skip to main content

Heb jij je wel eens afgevraagd wat je opvalt als je een website bezoekt? Wat zijn de kenmerken van het ontwerp van een website, waardoor je blijft en “geniet” van een website? De antwoorden kunnen nogal variëren, maar de essentie blijft hetzelfde. Goed webdesign is letterlijk een kunst, die bestaat uit zowel kleine als grote aspecten die jou laat inspireren en aanzet  tot (inter)actie.

Laten we eens kijken naar vijf kenmerken van goed en robuust webdesign, die elke websitebeheerder zou moeten kennen.

 

Relevantie

Een goed webdesign moet de helderste en duidelijkste weergave zijn van een idee of merk. Als het gaat om e-commerce webdesign, dan moet het simpelweg verkopen; voor bedrijfswebsites moet het ontwerp het gezicht van het bedrijf zijn en goede marketing voor de geleverde diensten weergeven, enzovoort.

Elk websiteontwerp zou een beoogde doelstelling moet hebben waar veel duidelijkheid wordt gecreëerd. Anders is al het harde werk voor niets verricht, zonde toch?

 

Gemak & intuïtiviteit

Het ontwerp van een website is niet de Rubik’s kubus die je even moet oplossen. In plaats daarvan is het een platform dat vrijwel alle facetten van jouw onderneming laat zien. Zelfs het meest onbelangrijke deel moet een geïntegreerde toevoeging zijn op zowel functionaliteit als vormgeving. Soms bevatten webpagina’s duizenden irrelevante functies die de gebruikerservaring niet verbeteren, maar juist belemmeren. Een goed voorbeeld van een slecht ontwerp van een website. Simpelweg niet doen.

 

Visuele rijkdom

Goed webdesign is altijd visueel aantrekkelijk; dit is een gouden regel in deze branche. Visuele uitstraling is een geweldig hulpmiddel om bezoekers langer op de website te houden. Je moet echter niet alleen op fraaie kleuren en boeiende 3D-mockups vertrouwen. Pracht en praal is er niet zonder functionaliteit.

 

Functionaliteit op hoog niveau

Ook hier betekent functionaliteit op hoog niveau niet noodzakelijk vele tools die je hebt gebruikt, functionele tabbladen, pop-up “slimme” suggesties, enz. Bij een goed webdesign gaat het om de stijf nauwkeurige combinatie van eenvoud en functionaliteit. Less is more!

 

Responsiveness

Responsive webdesign is een must. Aangezien steeds meer mensen gebruik maken van smartphones, moet mobiel webdesign een van de eerste functies in je to-do lijstje zijn als het gaat om webdesign. Bij Brandium bouwen we jouw website o.b.v. responsiveness eerst op smartphones en dan pas op de website.

 

Het kennen van deze belangrijke kenmerken is nogal belangrijk, vooral als je op het punt staat om een nieuwe website te ontwerpen. Heb je vragen of een aantal gave ideeën hebt die gerealiseerd moeten worden? Neem dan gerust contact op met Brandium.

Leave a Reply