hello@brandium.nl
Skip to main content

Webdesign is lange tijd een van de meest creatieve industrieën geweest voor jonge mensen.

Velen dromen ervan om een professionele websiteontwerper of websiteontwikkelaar te worden, maar er zijn er maar weinig die weten waar ze moeten beginnen.

Bij Brandium hebben wij een aantal goede tips die jou op weg kunnen helpen.

 

Concentreer je op één ding tegelijk

Wanneer je als nieuweling je eerste stappen als webdesigner zet, ben je traditioneel hongerig naar kennis en oefening. Dat is natuurlijk een positief teken, maar er is één belemmering: de kans is groot dat je overspoeld kunt raken van het werk.

We raden je aan je aandacht te richten op één gebied, één type of zelfs één webdesignplatform, zoals bijvoorbeeld programmeerwerk, ontwerpen en het creëren van wireframes. Meng deze werkzaamheden dan ook niet door elkaar. Als je je kennis van coderen onder de knie wilt krijgen, leer dan niet meerdere programmeertalen tegelijk. Hetzelfde geldt voor ontwerpprogramma’s van bijvoorbeeld Adobe. Het leren van Adobe Photoshop en Adobe Illustrator tegelijkertijd kan meer kwaad dan goed doen.

 

Analyseer de werken van de beste webdesignbureaus

Leer van de beste. Begin met het onderzoeken van het portfolio van de beste webdesigners en probeer enkele patronen te onderscheiden die door een professionele webdesignstudio worden gebruikt. De best websites zijn in het algemeen een betrouwbare bron van “vrije kennis” die voor iedereen toegankelijk is.

Het enige wat overblijft is het bouwen van de inhoud en het filteren van het belangrijkste uit de analyse die je hebt gedaan. Vergeet ook niet om nieuwsartikelen te lezen omtrent webdesign, want daar kan je heel wat nuttige tips vinden. Zo kun jij op den duur je eigen stijl ontwikkelen, een mix van je eigen smaak en de toepassing van trends op het gebied van design.

 

Wees een gebruiker

Om de gebruikerservaring te begrijpen, moet je in de schoenen van de gebruiker staan. Hoe moeilijk het op het eerste gezicht ook lijkt, je kunt deze belangrijke vaardigheid bouwen door continu te blijven oefenen. Na enige tijd te hebben geleerd, zul je in staat zijn om te begrijpen hoe bijvoorbeeld typografie de indruk van jouw bezoeker kan beïnvloeden, of dat je websitenavigatie intuïtief is of niet. Deze vaardigheid komt over als een onmisbaar onderdeel van het hele proces, vooral voor de user experience (UX) designer.

Bovendien is het zeer nuttig om SEO te leren, wat je later misschien ook nog graag wilt ontdekken. Het verbinden van de punten van SEO en UX betekent gewoonweg succes in de web-design & development.

Leave a Reply